2009 m. liepos 11 d., šeštadienis

Vietoje „N-7“ derėtų rašyti: „Mokyklinio amžiaus žmonėms“

Dauguma tarybiniais laikais gyvenusių žmonių neabejotinai prisimena vieną humoristinę laidą “Ералаш” (“Jeralašas”), prieš ketverius metus paminėjęs savo trisdešimtmetį. Puikus jubiliejus!

Taip, be abejo, vyresnio amžiaus žmonėms kandžiai ironiškas “Jeralašas” primena ilgesingą ir pilną paslapčių rusų baladę.

Paslaptis – šios humoristinės laidos varomoji jėga, šydas, dengiantis istorinę vertę, ypač kruopščiai ir originaliai nušviečiantis to meto kultūros aspektus. Šviesus humoristinis serialas sudėliotas iš atskirų pasakojimų, kuriame netrūksta vaikiškų intrigų, naujų pažinčių ir netikėtų siužeto vingių. Viskas prieš srovę.

Panašiai kaip laisvame pokalbyje su bičiuliu prisiminus kokį nors abiem žinomą smagų žalioje vaikystėje patirtą nuotykį. Kam vaikams ieškoti priešnuodžio?…

Kino žurnalas “Jeralašas” jokių būdų nesiekė vaikytis šiandien populiarių temų – narkomanijos, savižudybių, nuo kurių eskalavimo pavargo mūsų šiuolaikinė visuomenė. Pastaruoju metu visi kalba apie homoseksualizmą kaip apie vienintelį blogį pasaulyje.

Serialui sėkmingai pavyko užsiauginti savo žiūrovą. Koks jis? Esu įsitikinęs, kad ištikiamiausi jo gerbėjai – snobai, kuriuos nevilioja sensacijos ar įvairūs gandai.

Dabar mane tikriausiai norėsite apkaltinti tarybinių laikų nostalgija. Jokios tragedijos čia nėra!
Ką daryti, jeigu eiliniui žmogui gyvenimas tik blogėja, nėra jokių perspektyvų dėl savo ateities, nes atlyginimai, pensijos ir socialinės pašalpos žiauriai atsilieka nuo sparčiai aukštyn bėgančių kainų. Man sunku kalbėti apie dvasinių poreikių tenkinimą.

Pasižiūrėkite: keturios neišgalvotos buitinės grožybės iš kaimyninės Rusijos!









Bus daugiau!...

Mažas Post Scriptum: nepamirškite apsilankyti http://bedarbio.blogas.lt/ tinklapyje!

4 komentarai:

  1. O ! :D pats laikas pradėti kurti vizualizuotas komiškas situacijas ar anektodus( "Eralash'o" ar ne "Eralash'o" stiliaus filmukus).
    Susimetam pinigų ant geresnės kameros,
    pasirašom scenarijėlių,
    filmuojamės, filmuojamės , filmuojamės..! :)
    Na, o po to, dedame kur norim:
    a) parduodam televizijom jei kas ypatingai gero pavyksta.
    b) dedam į YouTube'ą(ir uždirbam iš reklamos) jei darbų kokybė vidutiniška.
    Na kas nori pradėti? :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Užtikrinu, kad tikrai netoleruočiau scenarijaus, kurie prieštarautų pamatinėms žmogaus teisėms.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jeralaš - šaunus serialas. Gyvenimiški nutikimai, komiškos situacijos :))

    AtsakytiPanaikinti