2009 m. liepos 18 d., šeštadienis

Valstybės dienos iškilmės Rokiškyje



Nepabūgę vėsaus oro ir apsiniaukusio, lietų žadančio dangaus minios rokiškėnų žygiavo į Valstybės dienos šventę prie Kultūros centro. Nors žiūrovų daugumą sudarė vyresnioji karta, tačiau jų tarpe netrūko ir jaunimo. Užsiėmusios ( kartu su mama) vietą ant suoliuko laukėme šventės pradžios. Nors mobilieji rodė kelias minutes po 18val., tačiau veiksmo scenoje vis dar nebuvo matyti. Tai ne vieną ( vertinantį punktualumą) žiūrovą privertė nekantriai patrypčioti kojomis ar apskuti vieną kitą ratelį aplink spragėsių ir loterijos palapines.

Dar kiek patrypčiojus, šventė buvo pradėta: į sceną žengė Raimundėlio, Tatos, policijos pareigūno bei kitus personažus įkūnijanti humoro grupė „Ambrozija“. Grupę sudaro Rokiškyje gerai žinomi asmenys: režisierius Jonas Buziliauskas, aktoriai Kęstutis Matelis bei Giedrius Vidulis. Humoristus rokiškėnai sutiko itin palankiai: viso pasirodymo metu netilo garsus juokas ( kai kur ir kvatojimasis iki ašarų), plojimai. Taip pat kartu energingai lingavo, „Ambrozijai“ atliekant žinomų dainų improvizacijas.


Baigusi pasirodymą, grupė vietą užleido Jaunimo teatro aktoriams ir režisieriui Justinui Krisiūnui. Jaunieji aktoriukai publiką nustebino nauja muzikine programa. Jos repertuare nestigo senų, keliančių nostalgiją ( tėvų laikai), lyriškų ir linksmų dainų apie lietutį, saulutę. Jas atliko aktorės Neringa, Agne bei režisierius Justinas. Muzikinį foną suteikė: Andrius, režisierius – gitara, Julija – smuikas, Justas – klavišiniai, violončelė, Paulius – būgnai. Šiltas, nuoširdus ir linksmas pasirodymas paliko ne tik gerą nuotaiką, bet ir plačią šypseną veide.

Svarbiausias šventės akcentas – žygio aplink Lietuvą dalyvių sutikimas. Juos sutikusi publika negailėjo plojimų. Dalyvius sveikino ir dėkojo rajono mero pavaduotojas Albinas Urbonas bei banko skyriaus vadovas Antanas Vagonis. Taip pat įsimintina akimirka buvo
ir vėliavos, padarytos iš spalvotų balionų, paleidimo ceremonija.

Po iškilmingos balionų paleidimo ceremonijos, kalendamos dantimis, leidomės namo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą