2009 m. liepos 24 d., penktadienis

Žmonės išplautomis smegenimis

Taip žymus žurnalistas Algimantas Čekuolis pavadino Šiaurės Korėjos revoliucionierius, bei žmones, siekiančius žūtbūt išlaikyti marksistinę ideologiją, pasaulį bauginančioje šalyje. Parinkdamas tokį apibūdinimą, gerbiamas Čekuolis neklydo. Atsižvelgiant į nuolatinius neramumus Šiaurės Korėjos viduje, įskaitant įtampą bendraujant su Pietų Korėja ir JAV, pasaulį sukrėtė dar viena žinia - Šiaurės Korėja rengiasi naujam išpuoliui, ji kuria biologinį ginklą!

Tai patvirtino Didžiosios Britanijos žvalgyba MI – 6, garsėjanti profesionaliais tyrimais politinėje plotmėje. Rimti įrodymai leidžia manyti, jog Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Čen Iro laboratorijose dirbantys mokslininkai mutuoja paukščių gripo virusą, o tinkamą mutaciją pristatys kaip biologinį ginklą. Esą pats diktatorius, vadinamas „ brangiuoju tėveliu“, yra sakęs „Nuodingos dujos ir bakterijos gali būti sėkmingai panaudotos kare“. Be to, Š. Korėjos ekonomika merdėja, žmonės išgyvena skurdą. Didžioji Š. Korėjos pajamų dalis tenka kariniams veiksmams, nors šalies valdžia žūtbūt stengiasi tai nuslėpti.

Taigi, manoma, kad sukūrus tobulą biologinį ginklą, pasakiškos pajamos tiesiog garantuotos! Nereikia nei galvoti kiek už tokį ginklą paklotų teroristinės organizacijos, o gal net ir Iranas ar Pakistanas. Deguto į ugnį pripylė ir viena mokslinių tyrimų akademijos pabėgėlių. Daktarė Yi Yong Su. Buvusi gera Š. Korėjos vadovo draugė pareiškė, kad bandymai su gripo virusu atliekami, o šiam darbui Kim Čen Iras paskyrė 300 000 mokslininkų ir laborantų.

Pati Yo Yong Su taip pat nevaikšto švariomis rankomis. CŽV duomenimis ši moteris seniau užsiėmė bandymais su žmonėmis( sveikus žmonės užkrėsdama juodlige, žinoma, toks bandymas baigdavosi mirtimi). Taip pat buvo atskleista, kad Šiaurės Korėja tokiems bandymams yra parengusi net aštuonis tyrimo centrus, iš kurių vienas pažengęs jau ganėtinai toli. Šį centrą dabar seka amerikiečių kosminiai palydovai.

Pietų Korėjos, JAV, o ir viso pasaulio spauda apie šį įvykį kalbėti vengia: pirma, dar nėra surasta išsamių ir tvirtų įrodymų, antra pykdyti Šiaurės Korėjos vadą Kim Čen Irą - tolygu prašyti Š. Korėjos pradėti karinius veiksmus. O kol pasaulis dreba, Šiaurės Korėja gyvena! Neseniai išmėginusi požeminį branduolinio ginklo testą, rengianti teroristinius antpuolius ir karts nuo karto vis pagrasindama pasauliui, Š. Korėja stengiasi kiek įmanoma ilgiau išlaikyti savo marksistinį – leninistinį judėjimą.

Tiesa, yra faktų, kad Kim Čen Iras tapo sukalbamesniu. Pastebėjęs visišką šalies ekonominę griūtį, sutinka su savo kaimynės, Pietų Korėjos, ekonominiais sprendimais. Štai P. Korėjos bandymai renovuoti Kumgangsaną ir paversti jį pramonės ir prekybos koncernu „Hyundai“ - sveikintini. Čia jau plūsta turistai iš viso pasaulio, siekiantys bent akies krašteliu dirstelėti į paslaptingą ir mitais apipintą Šiaurės Korėją. Įkurtos pramonės gamyklos gamina tik smulkius buities daiktus, tačiau tiek Š. Korėja, tiek P. Korėja patenkintos – pajamos plūsta.

Kritikuoti Š. Korėjos neverta, į kritiką ji neatsižvelgia – tik dar labiau užsirūstina ir spartina karinius veiksmus. Todėl šalys atvirkščiai, bando užmegzti diplomatinius santykius ir reikšmingus sprendimus priimti „prie kavos puodelio“. Tokį pavyzdį rodo P. Korėja stengdamasi kelti Š. Korėjos ekonomiką.

Šiame pranešime nesinori daryti grėsmingų išvadų. Palikime viltį, kad Kim Čen Iras atlyš ir vieną dieną nutrauks branduolinio ir biologinio ginklo gamybą. Tačiau, vis dėlto, nepamirškime karts nuo karto pasidomėti kaip gyvuoja viena grėsmingiausių pasaulio šalių, turinti vieną iš keturių didžiausių pasaulyje armijų!

Informacija: "Pokalbis su Algimantu Čekuoliu"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą