2009 m. liepos 8 d., trečiadienis

Dviračiai – nauja mada ar tik laikina manija apsėdus miestiečius?

Prasidėjus vasarai vėl šviečiant saulei, į gatves išriedėjo dviračiai.

Džiūgaudamas pastebiu, kad šiais metais jų daug daugiau nei praėjusiais.Dviratininkų padaugėjimas miesto gatvėse kelia nuostabą ir šypseną matant vis žmonių kurie renkasi dviratininkų taką miestų gatvėse. Noras sekti madą ar tiesiog praktiškumas skatina minias žmonių rinktis dviratį.

Kiekvienais metais vykdavo įvairios akcijos skatinančios naudotis šiomis transporto priemonėmis, - iškeisti seną automobilį į beveik kiekvieno širdžiai artimą dviratį. Gal mada? O gal žmonės pagaliau susiprotėjo, nebenori žaloti planetos? Ar čia tik taupumo sumetimais? Velnias juos žino...

Žinau tik tai, kad dabar važinėja visi! Nuo bmx‘erių iki elegantiškų damų. Beje, - su tokiais pat elegantiškais dviračiais. Tikrai užkrečiama, ar ne? Juk kelionės greitesnes, praktiškesnės už keliones automobiliu, o kuras keliaujant dviračiu nekainuoja, reikia tik netingėti!

Taigi, jei pasuksi galvą ir būsi apsukrus ar apsukri, galbūt ir kokią žavią damą ar mielą vaikiną priviliosi gražiu ir blizgančiu dviračiu, o ne prabangia mašina. O jei vis dar neturi šios iš pažiūros paprastos transporto priemonės, galbūt verta ją įsigyti.

7 komentarai:

  1. Saunuolis, Matai :)
    Visus kitus taip pat raginu prisijungti ir ne tik pasivazineti dviraciais siltais vasaros vakarais... bet ir rasti minutele ir parasyti ka nors linkso ar liudno i musu bloga! :)

    O siaip tai tai kad ir dabar sesciau ant dviracio ir lekciau, kur akys mato :) tik kad kaip nors galeciau pabegti nuo darbu... ech kaip nesidirba vasara, kada visi ilsisi... laimingi tie, kurie dar mokosi ir nedirba! dziaukites savo gyvenimu ir zinokit, kad po metu kitu ir jums atostogos tokios ilgos nebus... hehe... zodziu... grazaus ir ikvepencio vakaro...
    Inesa

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, tiesiog slampinejant po miesta kilo ideja parasyti apie tai ir tiek ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pačioj pabaigoj man pritrūko įtaigumo, kodėl vis dėlto turėčiau tą dviratį įsigyt (jei jo išties neturėčiau). :}

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiko, toks energijos pilnas straipsnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manau, kad dviratininkams mūsų šalyje tikrai trūksta lengvatų, projektų ir galiausiai susidomėjimo jais... Tai bent jau eidami laisvės alėja nelipkim ant dviračių tako. O dviračiui važiuojant gatve, nešaukim, kad pasitrauktų... Kai taip nebebus, manau ir aš dviratį į gatvę ištempsiu:)

    AtsakytiPanaikinti