2009 m. liepos 31 d., penktadienis

Pasiseks kitąmet arba tas uždegantis optimizmas

Lauke tylą drumsčiantys kaimynų balsai, nenutylantis šuns lojimas, televizorius, transliuojantis „Gustavo enciklopediją“ (jei gerai išgirdau) ir iš virtuvės sklindantis kavos aromatas verčia iš lovos. Ne, dar tikrai nesikelsiu. Vasara, o vasara - atostogos (ilgas saldus miegas). Tad antklodę užsitraukiu aukščiau ir keliauju užbaigti sapno.

Tačiau... Dorus norus sudrumsčia į kambarį nešina laikraščiu įpuolusi mama. Nejau vėl rytas su „Radijas Lietuuuusss“, pagalvoju, nes kažkodėl buvo skubama kuo greičiau įjungti kompiuterį. „Būtinai čia dalyvausi, važiuosi į Vilnių – mama.“ Aš: kas, kur, kaip, kada, kodėl?( mintyse). Mama: imk ir skaityk( moja laikraščiu). Kol kažko įnirtingai ieškoma google paieškos sistemoje, išlipu iš lovos, skubu rengtis ir aiškintis, kas tokio svarbaus vyksta. Klapsint klaviatūrai, dar mieguistomis akimis „Gimtajame“ skaitau apie naują Vyriausybės projektą – „Moksleiviai – į vyriausybę“. Politika, vyriausybė... Ir kaip sužinojau, paskaičiuosi internete, (www.lrv.lt) projekto tikslas skatinti jaunimo domėjimąsi valstybės institucijų veikla, supažindinti su politikų veikla, jų kasdieniniu darbu. Trisdešimt atrinktų mokinių turės galimybę keturias dienas praleisti Vyriausybėje.

„Sėdi ir pildai, reikia bandyt“ - balsas nuo kompiuterio. Kažkodėl atsirado prieštaravimo jausmas: nesąmonė, nepakliūsiu, ką aš ten veiksiu ir t.t. „Tikrai tave paims – pildyk.“ Gal.... gal ir ne... Na tiek to – bandom! Atsiverčiu projekto taisykles, nuostatus ir įdėmiai perskaitau. Ir štai pirmas dalykas, kuris iškart užkliūna: projekte gali dalyvauti moksleiviai, baigę 3G ar 4G klasę. Vieno iš kriterijų neatitinku, vadinasi – dalyvauti negaliu. Bet, jeigu...

Ką gi – atsiverčiu dalyvio anketą ir kruopščiai užrašinėju duomenis, kontaktus bei motyvaciją. Dar kartą patikrinusi, „prisegu“ prie elektroninio laiško, užrašau gavėjo adresą, temą ir spaudžiu „siųsti“. Darbas baigtas, lauksime atsakymo.

Antradienis. Groja „Lietus“, mama viešpatauja virtuvėj. Pagalbos neprireikia, tad lekiu prie kompiuterio ir renku www.gmail.com ( kaip ir įprastą dieną). Naujas laiškas – Nacionalinė moksleivių akademija. Iš serijos – bandykite dar kartą. „Ačiū už dalyvavimą, tačiau neatitinkate amžiaus kriterijaus, galėsite bandyti kitais metais.“ Ir mintyse kartoju: taip ir sakiau, taip ir sakiau...
Laiškas perskaitomas balsu ir iš virtuvėje triūsiančios mamos susilaukiu atsako: „ Kitais metais tikrai pasiseks“.

O po ilgų svarstymų, burblenimų ir nurimusio vidinio apmaudo suprantu, jog taisyklės yra taisyklės galbūt bus verta bandyti kitais metais. Ir vis tik, manau, jog iš kiekvieno renginio ( esi jo dalyvis ar ne) gali kažką suprasti: savo, kitų klaidas, sužinoti ką nors nauja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą