2009 m. liepos 13 d., pirmadienis

Amerikiečių tapyba – kelionė Virdžinijos žalumom

Ekspresyvi Robo Vanderio Zee vizija sudomino daugelį lankytojų

Vasarą visi norim gamtos, iškvaitę, apkvaitę nuo karščio tiesiog limpam prie žalios spalvos, ypač mieste. Ypatingai Kaune, kur liepos 7 – tąją Žilinsko paveikslų galerijoje buvo atidaryta šešių Amerikos tapytojų paroda „Peizažų įvairovė“. Skirtingais stiliais, manierom, bet gimtosios Virdžinijos tematika susivieniję peizažo meistrai iš anapus Atlanto Kimas Abrahamsas, Gary Bowersas, Judith Judy, Inge Strack, Deividas Goslinas ir Robas Vanderis Zee savo drobėse atsivežė daug spalvų, mistikos ir švelnių potėpių meno mėgėjams.



Kultūrų draugystės vardan– dovana galerijai


Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejus džiaugiasi ir didžiuojasi galėdamas įtraukti į nuolatinę ekspoziciją Jungtinių Amerikos valstijų darbų - galerijai padovanota net 11 drobių. Muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis džiaugiasi kultūrų draugyste ir juokauja, jog Jungtinėse Amerikos valstijose lietuviai taip pat nesvetimi, juo labiau, kad atidaryme dalyvavo gerbiamas JAV meno galerijos „Alex“ direktorius Victoras Gaetanas, kuris jau 1989m. Vašingtone buvo surengęs Lietuvos atgimimo sąjūdį atspindinčią parodą.

Parodos svečiai – JAV meno galerijos „Alex“ direktorius Victoras Gaetanas su žmona

Proga išvysti japonų meno subtilybes

Paroda „Peizažų įvairovė“, jau eksponuota Vilniaus „Arkos“ galerijoje gegužės mėnesį, susilaukė didelio dėmesio tiek jaunimo, tiek suaugusiųjų tarpe ir laikinojoje sostinėje. Tačiau kultūrų draugystė tuo nesibaigia – kitą savaitę, liepos 13 dieną, 16 valandą į Kauno Žilinsko paveikslų galeriją atkeliauja japonų menininkų kūriniai, įdomūs susitikimai ir paskaitos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą