2009 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Moterys yra didvyrės


JR ART fotografija


Ne naujiena, kad kai kuriose Afrikos šalyse dar vis vyksta, rodos, niekada nesibaigsiantis karas, kasdien miršta žmonės ir gyvenimo sąlygos tapo nebežmoniškos. Galbūt tai buvo paskatinimas surengti naują projektą „Moterys yra didvyrės“, kuriuo, pasak projekto organizatorių, norima pabrėžti moterų pagrindinis vaidmuo ir jų orumas. Projekto metu tokiose vietose kaip Kenija, Pietų Sudanas, Siera Leonė, Liberija bei Brazilija (Pietų Amerika) gyvenančių moterų fotografijos publikuojamos visame mieste: ant namų sienų ir stogų, transporto priemonių, tvorų bei kitų pastatų.

Nepaisant karo, yra kitų sunkumų Afrikoje gyvenančioms moterims. Nors didžioji dalis Afrikos gyventojų yra krikščionys, yra ir kitų prieštaringų religijų, kurios sukelia nesutarimus tarpusavy. O lyčių lygybė visai neegzistuoja. Moteris ten yra tarsi vergė, paklusni žmona ar dukra, kuriai tenka sunkiausi ūkio darbai, kai tuo tarpu vyrai „aukoja gyvybę vardan tėvynės“. Dailiosios lyties atstovėms net negalima kalbėtis su vyriškąją gimine, kad jų protas liktų apsaugotas nuo vulgarių minčių. Ant moters kaklo užveržta nematoma metalinė grandinė, kuri ribojo visas žmogaus, o tiksliau moters, laisves.

Mums galbūt ir atrodo keista, kad tokie dalykai kažkur vis dar vyksta, rodos, jau seniai iš to turėjome būti išsivadavę. Taigi asmeniškai manau, kad šis projektas ne tik atskleis, kad moterys taip pat yra žmonės, bet ir leis kiekvienam vyrui susimąstyti, ar jis deramai elgiasi su moteriškąją lytimi, ir moterims pagalvoti, ar su jomis elgiamasi taip, kaip jos to yra vertos. Juk moterys – tai gėlės, iš kurių žiedų išsiris nauja žiedų karta, todėl neleiskime kad šiame sode prisiveistų piktžolių.


Oficiali projekto svetainė: http://www.womenareheroes.be/


5 komentarai:

  1. Be jokios abejonės: moterys yra didvyrės. :)
    Vyrai yra taip pat didvyriai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mhm. Užkliuvo už akies kelios klaidos, bet šiaip visai neblogai susiskaitė :}

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susikramtė visai smagiai, patiko.
    Tik pataisyk antroje pastraipoje Afrikos*. Parašei iš mažosios raidės :) Dar keletas nežymių klaidelių yra, bet viskas gerai :}

    AtsakytiPanaikinti