2010 m. gegužės 29 d., šeštadienis

Teatrų užtrumpinimas Rokiškio scenoje


Jaunimo teatras gegužės 14 - ąją Rokiškio publiką kvietė turiningai dar kartą įdomiai ir turiningai praleisti dieną. Po ilgo laiko jaunimo teatro režisieriaus, Justino Krisiūno, iniciatyva, mūsų mieste įvyko festivalis „Trumpas sujungimas“. Repertuare pasirodė trys teatrai: Kauno – režisierius Tomas Erbrėderis, Vilniaus – Laimutė Gudaitė bei festivalio šeimininkai – Rokiškis – Justinas Krisiūnas. Kaip sakė pats režisierius, trumpas sujungimas – tai bene geriausių Lietuvos jaunimo teatrų susijungimas labai trumpam, teikiant neužmirštamas emocijas ir parodant geriausius savo darbus.

Skubėdami ir ieškodami senų ir naujų gedimų, remonto darbų; elektros lempučių ar skydinėje „užtrumpinto“ gero kompaniono, elektrikais virtę jaunimo teatro aktoriai., jumoristine gaida/nuotaika davę pradžią festivalio atidarymui.

Teatro fiestą pirmieji pradėjo Kauno Švento Mato vidurinės mokyklos teatro studija „KUBAS“ spektakliu – misterija „Tūkstantmečių pasakų pasaka“. Pateikiant šiuolaikines detales: gyvą muziką, kostiumus; daug jumoristinių situacijų jaunieji aktoriai atskleidė Jėzaus gyvenimo istoriją bei perteikė džiaugsmingą Evangelijos žinią. Giesmių apie Evangeliją giedojimas leido dar kartą prisiminti ir apmąstyti Šventojo Rašto vertybes.

Laimutės Gudaitės teatras „Aš esu“ spektaklyje „10 000 Einšteinų “ ieškojo atsakymo, kas galingesnis: žmogus, vadovaujamas emocijų; ar žmogus, vadovaujamas pinigų ir valdovas it marionetė. Pjesės turinys teigia, jog senas milijonierius susirūpina kam palikti savo turtus. Netikėtai jam gimsta mintis užsakyti savo būsimo sūnaus modelį žymių mokslininkų. Po dviejų savaičių jam užauginamas jau suaugęs sūnus. Tai kiborgas ar žmogus? Tai sapnas ar tikrovė? Į tokius klausimus aktoriai atsakinėjo, per savitus režisūrinius sprendinius – didelę reikšmę turėjusius simbolius.

Festivalį vainikavo Rokiškio teatras. Jaunųjų teatralų trupė vaidino vieną geriausių jų spektaklių – „Dangus neturi išrinktųjų“. Mūsų aktoriai spektaklyje kalbėjo apie sanatorijoje užsimezgusius šiltus dviejų jaunuolių santykius, kurie vis greičiau virto į labai trapią judviejų meilę.

Tikimės, jog skirtingų žanrų tearus sujungęs festivalis išaugs ir taps laukiama tradicija Rokiškyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą