2009 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

„Your brand“ - finalas

Visai neseniai Jaunųjų lyderių klubas sulaukė penktojo gimtadienio, kurio metu buvo puiki proga prisiminti ar plačiau sužinoti apie jaunimo nuveiktus darbus. Aišku, ir dabar jaunuoliai nesėdi vietoje. Įdomu, ką jie veikia?

Būtent šiuo metu – spalio 21 – 30 dienomis šešių žmonių grupelė( iniciatyvinė grupė: Laura Prievelytė, Denisas Dektiarenko, Gabrielė Trumpaitė, Laura Čiukšytė, Gintas Trumpa, Silvija Malciūtė) Salų dvare tęsia tarptautinių mainų projekto „Your brand“ (liet. tavo etiketė) įgyvendinimą. Projekto tikslas – kuo daugiau sužinoti (įsigilinti į) apie tokių šalių kaip Turkijos, Italijos, Portugalijos, Bulgarijos, Prancūzijos bei kaimyninės Latvijos etiketą. Tema tik iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta, kai kurie net galėtų teigti, kad tai kvaila, tačiau esminiai dalykai slepiasi giliau, tarsi ledkalnis(tik viena dešimtoji dalis matoma virš vandens). Nagrinėdami tarpkultūrinį etiketą mes „kapstomės“ giliau, ieškome esminių kultūrų skirtumų ir panašumų, bandome atsakyti į klausymus: kodėl mes skirtingi? Kas mums padėtu geriau suprasti vieniems kitus?

Mainų metu jauni žmonės iš skirtingų šalių diskutuoja(sprendžia tokius klausimus kaip) apie vyrų ir moterų tarpusavio bendravimą, santykius, šeimos vertybes (lietuvių grupė), maisto kultūrą bei stalo etiketą (prancūzų), išvaizdos skirtumus (italų – portugalų). Taip pat yra organizuojami nacionaliniai vakarai, kurių metu jaunuoliai pristatinėja savo šalies kultūros ypatumus, supažindina su šventėmis, papročiais bei gyvenimo būdu.

„Nors projekto dalyviai jau gana pavargę, tačiau laimingi, kadangi yra labai patenkinti aktyvia veikla, linksma kompanija. Per kelias dienas jaunuoliai spėjo apsiprasti su vėsiu oru bei prisitaikyti prie ekstremalių sąlygų“-, sako iniciatyvinės grupės narė Gabrielė.
Ketvirtadienį vyko projekto pristatymas. Jo metu dalyviai iš įvairių šalių vaidindami pateikinėjo gero ir blogo elgesio pavyzdžius, supažindino su vestuvių tradicijomis Turkijoje.

Daugiau informacijos apie projektą bei mainus: http://yourbrand.lyderiai.net/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą