2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Klasikos lašeliai Rokiškyje

Besiruošiant mokslo metų pradžiai ar vis dar triūsiant prie vasaros darbų, Rokiškio miestą aplankė klasikės muzikos festivalis. Tradicija tapęs renginys vyksta jau trečius metus. Kaip ir kasmet, festivalį organizuoja seserys Simona ir Justina Zajančkauskaitės, žiūrovus žavinčios smuiko ir fortepijono garsais. Festivalio idėja – skatinti domėjimąsi kultūra ir įvairiomis jos formomis, ypatingai – klasikine muzika.
Šių metų festivalio repertuaras ne tik išsamiau supažindino su rusų, vengrų, norvegų, prancūzų kompozitoriais, bet neleido pamiršti ir klasikos legendų – W.A. Mocarto, J.Haidno.
Per dvi dienas nuskambėjo dešimtys kūrinių, kuriuos smuiku, fortepijonu, violončele, fleita, klarnetu atliko jaunieji festivalio muzikantai. Festivalio dalyviai – daugkartiniai nacionalinių ir tarptautinių premijų laureatai, demonstruojantys aukštą meistriškumą. Taip pat visas festivalio dienas veikė ir jaunos menininkės Ingos Jakutytės darbų paroda.
Festivalyje teko lankytis tris dienas. Labiausiai žavėjo 21d. programoje pasirodę atlikėjai: balerina Grytė Dirmaitė, atlikusi „Don Kichoto“ bei „Esmeraldos“ variacijas, pianistė Agnė Radzevičiūtė, violončelininkas Vilius Daškevičius. Aišku, garsių aplodismentų bei šūksnių „Bravo!“ netrūko.
„ Šis festivalis yra žavus dėl trijų dalykų: jaunystės, talento bei aukšto profesionalumo“, - dėkojo kultūros skyriaus vedėjas Petras Blaževičius. Iš tiesų, smagu stebėti jaunus žmones taip atsidavusius muzikai ir tobulinančius savo meistriškumą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą